e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Tedarik zinciri yönetimi taşımacılıktan ibaret değil!


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Lojistik

710 milyon Euro’yu aşan yatırım hacmiyle bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki iki fabrikasıyla Daimler ağı içinde önemli bir üretim üssü konumunda.





Yeşil lojistik ve tedarik zinciri ile çevre yönetimi


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Yeşil Lojistik

Bugün (2010-2012) artık sektörlerin, fabrikaların, işletmelerin ve firmaların olmazsa olmazı konumuna gelen yeşil lojistik ve yeşil tedarik zinciri, gerek strateji belirlemede gerekse rekabet avantajı yaratmada önemli birer aktör konumuna gelmiştir.





Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkların nedeni ve maliyeti!


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Lojistik

DHL’nin de desteklediği BCI tarafından yayınlanan araştırma tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkların şirketlere 2012 yılında olan maliyetini ortaya koydu





Tedarik zinciri yönetimi tek taşımacılıktan ibaret değil!



710 milyon Euro’yu aşan yatırım hacmiyle bugün Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk, Türkiye’deki iki fabrikasıyla Daimler ağı içinde önemli bir üretim üssü konumunda.





Tedarik zincirinde kesintinin faturası 1 milyon Euro


Yayın: 18-12-2012
Kategori: Lojistik

DHL’nin de desteklediği BCI tarafından yayınlanan araştırma tedarik zincirinde yaşanan aksaklıkların şirketlere 2012 yılında olan maliyetini ortaya koydu.





NIVEA’nın tedarik zinciri mavi paletle 'yeşilleniyor'



Almanya merkezli Beiersdorf SA, İspanya ve Portekiz'deki depolama ve dağıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere yıllık 50 bin palet için CHEP’le sözleşme imzaladı. Bu alım, Beiersdorf SA'nın ürün hasarını ve nakliye masraflarını azaltmasına, operasyon verimliliğini artırmasına ve palet kontrolünü en iyi hale getirmesine yardımcı olacak. Mavi paletler çevre üzerinde daha az etki bırakması nedeniyle doğa dostu...




SBS, Avrupa ağını Hollandalı partnerle büyütüyor



Global forwarding ve tedarik zinciri çözüm ortağı İngiliz SBS Worlwide şirketi Avrupa’daki varlığını Hollandalı OTX Solutions lojistik şirketi ile işbirliği anlaşması imzalayarak pekiştirdi.




Depoların verimsiz iş akışı kaybı: 2.899 saat/yıl



Dünyada mobil iş çözümleri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Intermec tarafından yapılan araştırma, verimsiz iş süreçlerinin ve depoların karşılaştıkları zorlukların gerçek maliyetini ortaya koydu.




Ünlü markalar tedarik zincirini anlattı



Günümüzde küreselleşmenin getirdiği yoğun rekabet ortamında şirketler açısından tedarik zinciri yönetimi en temel alanlardan biri haline geldi. Lojistik şirketleri katmadeğerli hizmetlerle öne çıkarken, Media Markt, LC Waikiki, Metro Cash & Carry Türkiye, Bayer, Mavi Jeans, Arçelik, Yataş ve BSH gibi birçok marka yatırımda listenin başına aldıkları lojistikle elini güçlendiriyor.




ABB’nin lojistikteki önceliği optimum stok ve hızlı tedarik


Yayın: 05-12-2013
Kategori: Enerji

Zaman zaman stok tutarak kazanacakları pazar gücünü, stok maliyetleri ile kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten ABB Türkiye İmalat Otomasyonu ve Hareket Sistemleri, Alçak Gerilim Ürünleri Lojistik Müdürü Özgür Öden, bu nedenle hizmet aldıkları lojistik firmalarından süreçleri, az maliyetli ve hızlı terminli yönetmelerini beklediklerinin altını çiziyor.